Bæredygtig trivsel
Bæredygtig og regenerativ trivsel
At skabe bæredygtig og regenerativ trivsel handler om at skabe den størst mulige værdi og de bedste livsomstændigheder for både nuværende og kommende beboere, borgere og brugere.
Bæredygtighedspsykologi handler om at bruge forskningsbaseret psykologisk viden ind i arbejdet med bæredygtighed. Herved kan man arbejde mere præcist og effektfuldt. For eksempel i forhold til at skabe motivation, engagement, trivsel, gode oplevelser eller adfærdsforandringer. Eller i forhold til at designe byer, boliger, fællesskaber, produkter og services, som understøtter bæredygtig og regenerativ trivsel.
Bæredygtig trivsel handler om at leve med en høj grad af trivsel og livskvalitet inden for rammerne af et bæredygtigt ressourceforbrug.
Regenerativ trivsel handler om at leve med en høj grad af trivsel og livskvalitet, samtidigt med at du bidrager positivt til planeten og andre menneskers muligheder for at leve gode liv.
Bæredygtig og regenerativ trivsel fungerer godt som et mål eller ideal i mange sammenhænge, hvor man gerne vil tjene menneskers og planetens interesse. Derfor kan de være et mål i forhold til personlig udvikling og dannelse, byudvikling og fællesskaber, politik, produkter og services eller inden for ledelse.
For at fremme bæredygtig og regenerativ trivsel arbejder jeg både med udvikling af personlige kompetencer og med design af de sociale og materielle omgivelser. Og ikke mindst med samspillet imellem dem.
Udvikling af personlige kompetencer
I forhold til personlige kompetencer er målet at bibringe mennesker viden og kunnen, der gør dem i stand til at understøtte bæredygtig og regenerativ trivsel hos sig selv og andre. Det kan fx være viden om psykologiske, adfærdsmæssige og livsstilsmæssige forhold, som hænger sammen med både højere livskvalitet OG en højere grad af bæredygtighed og regenerativitet. Samt viden og kunnen i forhold til, hvordan dette omsættes til praksis.